Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Ο Άνθρωπος των Πάγων

Φορώντας μονάχα ένα μαγιό, τίποτα άλλο, ο 51χρονος Ολλανδός ρέκορντμαν Βιμ Χοφ, γιόρτασε τον ερχομό του 2011 περνώντας μία ώρα και 50 λεπτά βουτηγμένος ως το λαιμό μέσα σε ένα δοχείο με παγάκια.

Γνωστός και ως «άνθρωπος των πάγων» («iceman» στα αγγλικά) λόγω της ικανότητάς του να αντέχει το πολικό ψύχος χωρίς τη συνδρομή ρούχων, υποδημάτων ή καλοριφέρ, ο Ολλανδός ρέκορντμαν Βιμ Χοφ πέρασε μια κυριολεκτικά... παγωμένη πρωτοχρονιά...

Η έλευση του 2011 βρήκε τον 51χρονο Ολλανδό στο Χονγκ-Κονγκ, να βγάζει τα ρούχα του, να παίρνει μια βαθειά ανάσα και να... σπάει το παγκόσμιο ρεκόρ παραμονής μέσα σε παγωμένο νερό.

Συγκεκριμένα, φορώντας μονάχα ένα κοντό μαγιουδάκι, ο Χοφ, βούτηξε μέσα σε ένα μεγάλο δοχείο γεμάτο παγάκια, στο οποίο μάλιστα παρέμεινε για μία ώρα και 50 λεπτά, με αποτέλεσμα να καταρρίψει το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ της μίας και ώρας και 48 λεπτών το οποίο είχε κάνει ο Κινέζος Τσεν Κεκάι τον περασμένο Μάρτιο.

«Καλή χρονιά σε όλους, τα κατάφερα, νιώθω καλά, είμαι λίγο παγωμένος αλλά καλά, πάω τώρα να κάνω ένα ζεστό μπάνιο», δήλωσε κατά την έξοδό του από την... κατάψυξη ο Ολλανδός, στόχος του οποίου ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με το περιβαλλοντικό πρόβλημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Να σημειωθεί πως ο 51χρονος «άνθρωπος των πάγων» φέρεται να έχει τρέξει μαραθώνιο στη βόρεια Φινλανδία όντας γυμνός από τη μέση και πάνω και να έχει σκαρφαλώσει το Κιλιμάντζαρο φορώντας μονάχα ένα σορτσάκι, ενώ συνήθειο το έχει να βγαίνει και για τζόγκινγκ στα χιόνα... ξυπόλητος.

ΕΘΝΟΣ 4 – 1 – 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου